Újabb együttműködési megállapodás

Az egyetem részéről Dr. Fülöp Tamás rektor, a 3Dee Technologies Hungary részéről Eszes Mihály, az Adu Alba részéről Varga József, a Mahr Magyarország Kft. részéről pedig Szabó Richárd írta alá a közös együttműködésről szóló megállapodást. A három céggel való együttműködés legfőképpen a kutatás-fejlesztési és a felsőoktatási tevékenységeket érinti, amelyeknek az anyagtechnológiai tudományok területén lesz nagy jelentősége. Emellett fontos szerephez jut még a csomagolástechnika, a gépipari méréstechnika, a 3D nyomtatás és a CNC megmunkálás is.

 

A megállapodás fontos eleme még az is, hogy az egyetemi képzésekben is megjelennek ezen technológiák, amelyeket a hallgatók közvetlen közelről ismerhetnek meg. Ezek megalapozhatják számukra a jövőben a megszerzett tudás mellett akár szakdolgozat, diplomamunka készítését, illetve lehetőséget teremtenek egy esetleges munkalehetőségre is a cégeknél. Az együttműködés keretein belül számos szakmai és K+F kapcsolat kiépítésére is lesz lehetőség, mindazon által az egyes szakterületeken szerzett tapasztalatukkal az egyetemi oktatómunka megerősítését is segíteni tudják. A megállapodásokkal az egyetem innovációs szerepköre is jelentősen javul a régióban.

 

A 3Dee Technologies Hungary Kft. 2013 óta van jelen, főleg 3D nyomtatással és szkenneléssel, illetve a technológiákkal kapcsolatos tanácsadással foglalkozik, emellett ezen technológiákhoz szükséges eszközök értékesítésével is. A technológiákról számos képzést indítanak, különböző szinteken az Addiktív Akadémia keretein belül.

 

Az Adu Alba Kft. fő profilja a fa- és műanyag alapú csomagolástechnikai termékek gyártása. Ezek lehetnek pl. raklapok, műanyag vákuumformázott termékek. A gyártás mellett foglalkoznak még minőségügyi szolgáltatással is. A fő profiljuk mellett gépsori össze- és szétszerelést, lakatosipari, CNC munkákat is vállalnak, illetve szerszámgépgyártásban is van tapasztalatuk.

 

A Mahr egy 1861-ben, Esslingenben alapított családi vállakozás, amely az elmúlt 150 év során egy családi vállalattá fejlődött, amely a világ számos helyén jelen van. Főbb tevékenységi köre a gyártási méréstechnika, emellett nagypontosságú fogaskerék- és adagolószivattyúk, valamint golyós vezetékek gyártásával is foglalkoznak. A Mahr a műanyag-, kompozit, műszálgyártás területén is erőteljesen jelen van a nagypontosságú adagolási megoldásaival.

 

 

 

Forrás: https://hiros.hu/kultura/oktatas/ujabb-merfoldko-a-neumann-janos-egyetem-eleteben