Részt vettünk a Laser World of Photonics kiállításon Münchenben

 

2022. április 26-29. között 25. alkalommal került megrendezésre Münchenben a „Laser World of Photonics” világkiállítás. Tanszékünk, Könyves Zsolt tanszéki mérnök kollégánk révén képviseltette magát a rendezvényen.


A pandémiás időszak a lézertechnológiai-iparág szereplőit is megtorpanásra kényszerítette, így rendhagyó módon a korábbi évekhez képest csak kisebb kiállítói létszámmal lehetett megrendezni az eseményt. Ennek ellenére a müncheni Messe rendezvényhelyszínen 6 vásárcsarnokban több, mint 800 kiállító jelent meg, hogy felvonultassa az ipar legújabb technológiai vívmányait.

 
Tanszékünk a Diódalézer Központ révén a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kooperációban vett részt, ahol a célkitűzésünk volt, hogy az iparági szereplőkkel széleskörűen megismerkedjünk, valamint kapcsolatokat hozzunk létre köztük és az Egyetem között.


A rendezvény több dimenzióban is lefedi a lézeres tudásbázis valamennyi szegmensét. Így a kutatási területektől kezdve a kiforrott ipari megoldásokig, az orvostechnikai alkalmazásokon át a precíz méréstechnikai eszközök is széleskörűen jelen voltak. Emellett a gyártás automatizálására és a biztonsági követelményeknek megfelelő munkavédelmi eszközökre és berendezésekre is nagy hangsúlyt fektet az iparág.

 

A nagy hagyományokkal rendelkező Laser World of Photonics 2023. június 27-30. között 26. alkalommal ismét megrendezésre kerül, hogy az érdeklődők újra megtekinthessék, merre tart a világ ezen a szerteágazó területen.