Hlavács István TDK tevékenysége

Hlavács István vagyok, harmadéves gépészmérnök hallgató. CNC marós és esztergályos OKJ-s végzettséggel rendelkezem, részben ehhez kapcsolódik TDK dolgozatom, melynek témája “Szerszámanyagok és geometriák tervezése nehezen forgácsolható anyagokhoz”.

Felkészítőm Kónya Gábor, aki jelenleg tanársegéd az egyetemünkön.

Kutatási témámban új szerszámgeometriát fogok tervezni olyan különösen nehezen forgácsolható anyagokhoz, mint a Ni-bázisú szuperötvözetek. Továbbá a szerszám legyártását követően forgácsolási kísérleteket is végre fogok hajtani összehasonlítandó más gyártók szerszámainak teljesítőképességével.  A TDK-t remek lehetőségnek látom ebből a szempontból, hogy olyan tématerülettel, olyan anyagok forgácsolhatóságával foglalkozom, melyekkel csak kevesen az országban, sőt világszinten is.

A Tudományos Diákköri Konferenciát másrészt kiváló főpróbának tartom a szakdolgozatomat illetően, illetve jó ugródeszkának a munka világában. Az önéletrajzban feltüntetve, vagy egy állásinterjún megemlítve a TDK szorgalmat, az átlagosnál feljebb való teljesítést rejti magában.

Mindemellett izgatottan várom előadótársaim dolgozatait is, melyekből további érdekességekkel bővíthetem a tudásomat.