Gerse Péter TDK tevékenysége

Gerse Péter gépészmérnök szakos hallgató vagyok, TDK tevékenységem mellett demonstrátor is. Konzulensem Bata Attila, akivel a nanokompozitok mechanikai és reológiai tulajdonságaival, valamint újrafeldolgozhatóságával foglalkozunk. Kiindulási alapanyagunk a polipropilén az egyik legelterjedtebb műanyag a világon, de mechanikai tulajdonságait tekintve elmarad a műszaki polimerekhez képest. Részben ezt a problémát hivatott kiküszöbölni a szén nanocső, ami feltételezésünk szerint már kis mennyiségben is javuló tulajdonságokat eredményez.

 

Dolgozatom keretein belül különböző MWCNT (többfalú szén nanocső) töltöttségű polipropilén és azok reciklátumaiból készített minták reológiai és mechanikai tulajdonságokat vizsgálom, főként a kúszást valamint a tárolási és veszteségi modulusz változását nagy hőmérsékleti spektrumon. A legnagyobb hangsúlyt a gyártási technológia hatásának megfigyelésére fektetem préselt és fröccsöntött próbatestek összehasonlításával, valamit a regranulált minták kiindulási alaphanyaghoz hasonlításával, hiszen az újrahasznosíthatóság és az ökológiai lábnyom csökkentése a bolygónk egyik legégetőbb problémája napjainkban.

 

Mind a TDK-n való részvételemben, mind a demonstrátori munkámban hatalmas tapasztalatszerzési és fejlődési lehetőséget látok. Éppen ezért tanulmányaimat a Neumann János Egyetemen szeretném folytatni MSC képzés formájában és lehetőség szerint a későbbiekben tanszéki mérnökként tevékenykedni.