Kollégáink és az NJE legújabb hallgatói csapata Nürnbergben

A két rendezvény Európa és a világ legnagyobb fegyveripari kiállításai közé tartozik, ahol az ipar legtöbb fontos szereplője (legyen az egy gyártó, forgalmazó vagy mindkettő) megjelenik és bemutatja legújabb fejlesztéseit, projektjeit.
A kiállításokon a Fegyvertervező és gyártó képzés két felelőse (Dr. Kovács Zsolt és Dr. Líska János), valamint az APEX Védelmi Ipari Kutató & Fejlesztő Csapat két tagja (Kovács Dávid Attila, csapatvezető és Kovács Bence, csapatvezető-helyettes) vett részt.

Míg az Enforce Tac kiállításon elsősorban katonai és rendvédelmi szerveknek szánt felszerelésekben specializált cégekkel kommunikálhatott a csapat, addig az IWA Outdoor Classics kiállításon már jelentős teret kaptak a sportfegyvereket gyártó cégek és termékeik is.

E két kiállításon való részvétel elsődleges célja, hogy a Fegyvertervező és gyártó képzésen tanulók valóban naprakész tudás bírtokába juthassanak. Rengeteg inspirációval és lehetőséggel szolgált az út, ugyanis több, jelentős külföldi cég is érdeklődését fejezte ki a képzés és a csapat jövőbeni tevékenységével és küldetésével kapcsolatban, ami a Fegyvertervező és gyártó mérnökök oktatásának forradalmasítása: a csapat célja, hogy tagjainak releváns tapasztalattal és ismereti tőkével szolgálhasson, valós innovációs értékkel bíró projekteken keresztül.

Elmondható, hogy a kiállítások látogatásával szemben felállított célokat – az ipar jelenlegi kínálatának és technikai/technológiai előrehaladottságának megismerése, valamint kapcsolatépítés – elérték, melynek segítségével megindulhatnak a hadiipari fejlesztése a Neumann János egyetemen.

 

A Hallgatók véleményei a kiállításokról:

 

„Az ilyen jeles események látogatása továbbra is a csapat tevékenységét fogja képezni és a jövőben még ennél is nagyobb jelentőséggel bíró kiállítások, mint a SHOT Show látogatását is célul tűzzük ki.” Kovács Dávid Attila, csapatvezető

„Összességében a küldetésünk sikeresnek mondható, mivel a két nap alatt rengeteg új tapasztalatot szereztünk a fegyverzettechnika irányában, és sikerült inspirálódni az elkövetkezendő projektekhez.” Kovács Bence, csapatvezető-helyettes

Amennyiben téged is érdekelnek a fegyverek és meg szeretnéd tanulni a tervezésüket, akkor válaszd Magyarország egyetlen Fegyvertervező és gyártó specializációját!

Amennyiben nem akarsz várni a specializáció választásig, vagy részt szeretnél venni hadiipari fejlesztésekben csatlakozz az APEX Védelmi Ipari Kutató & Fejlesztő Csapatához!