Az oktatás és az ipar összefonódása

A Neumann János Egyetem egy igazán izgalmas eseménynek adott otthont, amely a műszaki szektor iránt érdeklődő hallgatók számára kihagyhatatlan volt. A Smartus Zrt. által szervezett szakmai nyílt napon nem csupán a legújabb technológiai fejlesztésekbe nyerhettek betekintést, de egyúttal lehetőségük volt megismerkedni mai korunk legmodernebb 5 tengelyes Okuma CNC marógépével is. Az esemény kiemelkedő vonzereje nem csak a gépbemutatóban rejlett, hanem a hozzá kapcsolódó szakmai előadásokban is, melyeken a résztvevők olyan témákban mélyülhettek el, mint például a digitalizáció hatása a gyártási folyamatokra, vagy éppen a mesterséges intelligencia alkalmazása a precíziós iparágakban. Ezek a beszélgetések nemcsak inspirációt nyújtottak a jelenlegi és leendő mérnöki hallgatóknak, hanem fontos szakmai ismeretekkel is gazdagították őket.

 

Az oktatásban való kis- és középvállalkozások részvétele és támogatása kiemelkedő jelentőséggel bír. Ezek a vállalkozások gyakran a legfrissebb technológiai fejlesztések élén járnak, és képesek rugalmasan reagálni az iparágak változásaira. Emellett az ilyen cégekkel való kapcsolattartás és együttműködés lehetőséget teremt a hallgatóknak arra, hogy valós ipari projektekben dolgozhassanak, gyakorlati tapasztalatot szerezve ezzel a szakmában.

 

A Smartus Zrt. által nyújtott segítség és támogatás révén a Neumann János Egyetem hallgatói egy olyan szimultán 5 tengelyes, abszolút prémium megmunkálógépet (OKUMA GENOS M460V 5AX) is megismerhettek, amelynek használatával új perspektívák nyílnak meg előttük a precíziós gyártás terén. Ez a közös erőfeszítés nemcsak a hallgatók szakmai fejlődését szolgálja, hanem hozzájárul az iparág és az oktatási intézmények közötti szorosabb kapcsolat kialakításához is.

 

A Neumann János Egyetem és a Smartus Zrt. közös rendezvénye tehát nem csupán egy egyszerű esemény volt, hanem egy újabb lépés afelé, hogy az oktatás és az ipar szorosabbra fonódjon egymással, elősegítve ezzel a fiatal mérnökök sikeres pályafutását és az iparágak innovációs potenciáljának folyamatos fejlődését. E kezdeményezés még csak a kezdet volt, mindkét fél célja, hogy a jövő mérnökei számára megismertesse a legmodernebb technológiákat. Köszönjük a Smartus Zrt-nek az esemény szervezését!