NJE a Hungarian Defense Industry Summiton

Május 10-én a Neumann János Egyetem legújabb hallgatói csapata, az Apex Védelmi Ipari Kutató & Fejlesztő csapat is megjelent a Hungarian Defense Industry Summiton, kiállítóként! A rendezvényt Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyarország honvédelmi minisztere nyitotta meg, melyen a hazai és nemzetközi védelmi ipar legnagyobb szereplői jelentek meg: az N7 Holding, a Nurol Makina, a Rheinmetall, és az Airbus képviselőitől hallhattunk előadásokat a magyar védelmi ipar jelenlegi helyzetéről, és jövőjéről.

Az Apex Kutatócsapat feladata a rendezvényen a Fegyvertervező és Gyártó mérnök képzés népszerűsítése mellett a saját, első projektjének bemutatása volt, amely egy kézi tűzfegyverekre szánt hangtompító fejlesztése.

Kovács Dávid Attila az Apex csapatvezetője a rendezvényről a következőket mondta:
"Átütő sikert arattunk, a nap folyamán folyamatosan érdeklődtek a csapatunk, a projektünk, és a Fegyvertervező és Gyártó képzés iránt. Tervezőmérnököktől és a Honvédség magas rendfokozatú embereitől kezdve különböző külföldi tisztségviselőkig mindenki érdeklődő volt velünk kapcsolatban."