Együttműködést kötött az eCon Engineering Kft. és a Neumann János Egyetem

Az eCon Engineering Kft., Magyarország egyik vezető mérnöki szimulációra, szimulációs szoftverekre és ipari automatizálásra specializálódott mérnöki szolgáltató vállalata és a Neumann János Egyetem (NJE) hosszú távú együttműködési megállapodást írtak alá az NJE Start Program keretében. A partnerség célja a fröccsöntés szimuláció oktatásba történő bevezetésének elősegítése és meghonosítása az NJE nappali, levelező, és szakmérnök képzéseiben.

Az együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem rektora, dr. habil. Fülöp Tamás és az eCon Engineering Kft. ügyvezető igazgatója, Kiglics Gábor írták alá. Az oktatási terv ünnepélyes aláírására a 22. Econ Konferencián került sor Dr. Bata Attila, az NJE Innovatív Járművek és Anyagok Tanszékvezetőjének és az NJE Start Program projektmenedzserének, valamint Kiglics Gábor, az Econ ügyvezető igazgatójának személyében.


Az Econ 2003 óta nyújt mérnöki szimulációs szoftvereket és megoldásokat, valamint ipari automatizálási szolgáltatásokat, hazai és nemzetközi partnerei számára. A mérnökiroda egyik szakterülete a műanyagfeldolgozási technológiák, ezen belül is a fröccsöntés szimuláció, az ehhez kapcsolódó Moldex3D szimulációs szoftver forgalmazása és oktatása. Az Econ elkötelezett amellett, hogy az innováció és a fejlődése érdekében szakértelmét átadja a következő generációknak, így a felsőoktatásban is aktív szerepet vállal; számos hazai és külföldi egyetemmel működik együtt, ápol szoros kapcsolatot.