Foundry-master pro spektrométer

Foundry-master pro spektrométer Vas-, alumínium-, réz-, magnéziumalapú ötvözetek összetételének meghatározására alkalmas spektrométer. Az eredmények kiértékelése számítógéppel történik.
Olympus GX41 fénymikroszkóp

Olympus GX41 fénymikroszkóp Az Olympus GX41 egy metallográfiai vizsgálatokra használt felsőtárgyasztalos fémmikroszkóp. Megfelelő mintaelőkészítés után alkalmas a vizsgált fém szövetelemeinek, fázisainak analizálására. Emellett hasz nálható a termokémiai eljárá sokkal vagy bevonatkészítő technológiákkal előállított kérgek vastagságának meghatározására, vagy porozitásvizsgálatra. A kiértékelést számítógépen végezzük, és az adatok a képre menthetők.
Zeiss SteREO Discovery V8 fénymikroszkóp

Zeiss SteREO Discovery V8 fénymikroszkóp Ez az alsótárgyasztalos fénymikroszkóp széles körűen használható makrogeometriai jellemzők vizsgálatára, pl. töretfelületek, repedések, forrasztások, hegesztési varratok esetén. A Zeiss KL 1500 LCD hideg fényforrás segítségével éles, kontrasztos képen tudjuk mérni a vizsgált geometriai jellemzőket. Számítógépes szoftver segítségével az érdekes információkat (méretek, szöveges megjegyzés) a képre égetve tudjuk továbbítani a megbízó felé.