Hírek

Járműklíma töltő és karbantartó berendezés érkezett az Innovatív Járművek és Anyagok Tanszékre, melynek használatát a gyakorlati oktatásban tudjuk alkalmazni.

Elérhetőek a Gépészmérnök BSc és a Járműmérnök BSc szakok záróvizsga tételsorai.

A Kutatók Éjszakája évről évre több tízezer ember érdeklődését kelti fel a kutatói és tudományos világ sokszínű programkínálatával.

A kecskeméti Neumann János Egyetem, GAMF Műszaki és Informatikai Karának Anyagtechnológia
Tanszéke tisztelettel meghívja Önt, az első ízben megrendezendő Műszaki - Anyagtechnológiai Szakmai
Konferencia (MASZK) tudományos rendezvényre.
IDŐPONT: 2018. november 30.

Újabb sikeres együttműködést sikerült kialakítani tanszékünk részéről a Storker Kft.-vel. A fejlesztés révén tanszékünk műanyagfeldolgozó részlege bővült újabb berendezéssel.

Tisztelt Látogatók!

A Neumann János Egyetem tisztelettel meghívja Önt a "Dióda lézerközpont kialakítása a Neumann János Egyetemen" című, GINOP-2.3.3-15-2016-00041 azonosító számú projekt alapkőletételi ünnepségére.

Az esemény meghívóját a hírben olvashatják!

Újabb együttműködést sikerült kialakítani tanszékünk részéről, jelen esetben egy 60 tonnás záróerejű Wittman-Battenfeld fröccsöntőgépet kaptunk oktatási célokra.

Újabb sikeres együttműködést sikerült kialakítani tanszékünk részéről, jelen esetben egy nagy múltú fűtöttcsatorna gyártóval (Synventive).

Újabb együttműködést sikerült kialakítani tanszékünk részéről, jelen esetben egy Sumitomo SHI Demag fröccsöntőgépet kaptunk oktatási célokra.

Újabb együttműködést sikerült kialakítani tanszékünk részéről, jelen esetben a korábbi Wittmann-Battenfeld hidraulikus fröccsöntőgépünket elektromosra cserélték, valamint megkezdődött egy Ipar 4.0 gyártócella kialakítása.

2018. június 12-én és 13-án új eszközzel bővült a Tanszék anyagvizsgáló laboratóriuma. A lemezvizsgálatok terén kiemelten fontos szerepet betöltő berendezés, az Erichsen 142 univerzális lemezvizsgáló gép, automatikus alakváltozásmérő kamera rendszert kapott, mellyel immár helyben elérhetővé vált a korszerű ipari projektekbe történő bekapcsolódás és a magas szintű tudományos kutatás lehetősége is.

Magyarországon elsőként épül kutatás-fejlesztési és oktatási célokat egyaránt szolgáló dióda lézerközpont a Pallasz Athéné Egyetem Anyagtechnológia Tanszékén - tájékoztatta Dr. Weltsch Zoltán, a Tanszék vezetője az MTI-t. Részletekért olvassátok el a teljes cikket az alábbi linken! http://www.hirado.hu/2017/01/09/egyedulallo-dioda-lezerkozpont-epul-kecskemeten/

Az Anyagtechnológia Tanszék Youtube csatornája már elérhető Anyagtechnológia PAE GAMF néven. Iratkozzatok fel, hiszen rendszeresen frissülő tudományos érdekességeket tekinthettek meg a Tanszék színfalai mögül.

Az Anyagtechnológia Tanszék munkatársaival közösen bemutatkozó kisfilmet készítettünk, amelyet mostantól megnézhettek a Tanszék Youtube csatornáján az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=q2MlP54QWSU&t=61s. Köszönjük az operatőri és vágó munkákat Molnár Ágnes Évának.

Kedves Hallgatók! Lehet jelentkezni az V. Országos Hegesztési Versenyre, amelyet április 21-én rendez a BME Hegesztési Szakosztály. Jelentkezni a kis.david@gamf.kefo.hu címen tudtok.

A Massachusetts állambeli MIT Műszaki Egyetem híres professzora, Walter Lewin április 1-jén posztolta az alábbi videót, amelyen egy különös formájú testet csak az óramutató járásával ellentétes irányban képes pörgetni.